Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

Met Veel liefs had Beth O’Leary mij al in de pocket. Ik was zo weg van het verhaal en met Tot snel! heeft ze deze overtroffen. Waar haal ik mijn eigen Eileen Cotton vandaan?

Wat heeft Beth weer een geweldig boek neergezet! De verhaallijn sprak mij vanaf het eerste moment aan en is super origineel. Een woningruil met je oma, wie komt daar nou op? Je valt midden in het verhaal maar het is niet lastig om de situatie te begrijpen. Al snel verdwijn je eigenlijk in het verhaal van Eileen en Leena, die elkaar om het hoofdstuk afwisselen. Zowel de hoofdstukken van Eileen als van Leena brengen een interessant verhaal met zich mee dus van “saaie” stukjes is niet te spreken. Ik heb meerdere keren gelachen om beide personages, door hun levensruil komen er hilarische maar ook mooie momenten voorbij. De schrijfstijl van Beth O’leary vind ik heel fijn. In het begin moet ik er altijd even aan wennen maar al snel heeft zij mij totaal in haar greep. Ze weet een mooi, lief maar ook humoristisch verhaal neer te zetten. Ik heb meerdere keren kunnen lachen om Leena en Eileen maar ook erg meegevoeld met de twee. Beth weet de emoties mooi over te brengen maar waar ze vooral goed in is, is het bedenken van mooie, originele karakters.

Met Leena en Eileen Cotton heeft Beth O’Leary weer twee mooie karakters de boekenwereld ingeholpen. Eileen is toch wel mijn favoriet van de twee. De oma die nog jong van geest is en alles uit het leven probeert te halen. Ze is ontzettend lief en doet alles voor een ander. Daarnaast is ze ook grappig, ik heb meerdere keren om haar kunnen lachen. Eigenlijk is ze te goed voor deze wereld. Ik wil ook zo’n oma! Leena daarintegen leeft wat meer in haar eigen wereldje. Na het overlijden van haar zus heeft ze zich volledig op haar vriend en werken gestort. Verwerken? Dat woord kent ze niet. Ik vind het mooi dat Leena gedurende het boek groeit en hoe ze weer openbloeit. Onder de harde kern schuilt een lief, emotioneel meisje die toch alles op alles zet voor een ander. Ze lijkt veel op haar oma en ik vind het mooi hoe de karaktertrekken in elkaar overlopen. Ook de andere personages die voorbij komen zijn geweldig; Bee, Fitz, Jackson, Betsy, Arnold.. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Beth heeft een fijne vriendenkring tot leven gewekt waarin iedereen zijn steentje bijdraagt!

Op zoek naar een heerlijk boek om te lezen? Dan raad ik Tot snel! zeker aan. Het is een boek vol liefde, rouw, groei maar vooral fijne personages. Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren

Ik wil Uitgeverij de Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening over het boek niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *