Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.

In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.

Huis van aarde en bloed is een boek die ik al een tijdje in mijn kast heb staan. Meerdere keren geprobeerd om erin te beginnen maar nooit doorgezet. Toch heeft Sarah mij weer om ver weten te blazen!

In Huis van aarde en bloed word je midden in het verhaal gedropt. Je valt midden in het verhaal én een nieuwe wereld wat er voor zorgt dat het lastig is om in het verhaal te komen. Er zijn zoveel dingen die onbekend zijn waardoor het even duurt voordat alles zijn plekje vind. Sarah J. Maas weet opnieuw een geweldig verhaal neer te zetten. Een boeiende wereld, geweldige personages én ijzersterke plot twists. Ik moet eerlijk toegeven dat het in het begin wat zwaarder weg las, je bent zo bezig om aan de nieuwe wereld te wennen dat er soms teveel informatie op je afkomt. Dit is verder niet erg, zodra de spanning begint vergeet je alles en verdwijn je compleet in het boek. In het begin ontbreekt de spanning een beetje maar vanaf de helft van het boek compenseert ze dit dubbel zo goed waardoor je geen enkel moment zonder spanning zit. De schrijfstijl van Sarah J. Maas is opnieuw ontzettend fijn. Ze weet een wereld te schetsen die compleet is en tot leven komt. Haar personages én wezens zijn zo goed uitgewerkt dat je er een voorstelling bij maakt. In een vlot tempo neemt ze je door het verhaal heen en weet ze de spanning op te bouwen. Voor mij is ze de koningin van de plot twists, wat heeft ze ons toch weer voor de gek gehouden. De emoties die zij beschrijft zijn puur, zo puur dat ik meerdere keren op het punt heb gestaan om een traan te laten gaan. Ze vermorzelt je hart en plakt hem stukje voor stukje weer aan elkaar.

De personages zijn geweldig. Hoewel ik Bryce in het begin wel achter het behang kon plakken vind ik haar op het einde echt een van de sterkste personages waarover ik ooit gelezen heb. Ze heeft een ontzettend sterk schild waarachter een lief meisje schuilt. In Crescent city staat ze bekend als feestbeest maar niets is minder waar. Bryce deinst nergens voor terug en walst over je heen als een bulldozer. Aan de andere kant zal ze alles doen voor degene die ze lief heeft. Ze heeft een duidelijk achtergrondverhaal die haar gemaakt heeft hoe ze is én die beetje bij beetje naar voren komt. Elke dag dealt ze met het gemis van haar beste vriendin dat zo voelbaar is dat je haar wilt omhelzen. Aan de andere kant hebben we Hunt, de schaduw van de dood. Op het eerste gezicht een nachtmerrie maar zodra je hem beter leert kennen sluit je hem al snel in je hart. Hij ziet er misschien eng uit van buiten maar van binnen is het echt een schatje. Ook hij draagt een verhaal met zich mee die je van binnen verscheurt, je kan niet anders dan met hem meevoelen. Hunt is ook een van mijn favoriete personages maar buiten Bryce en Hunt om heeft Sarah J. Maas meerdere geweldige personages in dit boek tot leven weten wekken zoals Ruhn en Lehabah.

Huis van aarde en bloed is echt een aanrader. Kom je niet door het begin heen? Blijf doorzetten, je krijgt hier echt geen spijt van. Het verhaal zorgt ervoor dat je van de personages gaat houden maar weet ook je hart te versplinteren in duizenden kleine stukjes. Dus, be prepared! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *