Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan – Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden.

Finn Donnovan betekent echter ook volle zalen, dus Olivia neemt zijn aanwezigheid voor lief. Gelukkig hoeft ze hem niet vaak te spreken… Maar dan raakt de actrice die de rol van Julia vertolkt door een onfortuinlijk ongeval geblesseerd en is Olivia de enige die de tekst vanbinnen en vanbuiten kent. Zullen zij en Finn hun onenigheid aan de kant kunnen zetten om voor het optreden van hun leven te gaan?

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van De derde akte van Iris Visser. Dit is het deel waar ik stiekem het meest naar uit keek. Enemies to lovers is een van mijn favoriete tropes en Iris weet dit in dit boek erg goed uit te werken!

De derde akte is een mooie afsluiter van de Valentijnstraatserie. Ik vind het zo jammer om afscheid te moeten nemen van deze fijne serie en alle leuke personages die voorbij komen! In dit deel leren we Olivia wat beter kennen en maken we echt kennis met de Finn Donnovan. Vanaf het begin zat ik gelijk weer in het verhaal die ik in één keer heb uitgelezen. Opnieuw zit het vol met hilarische en herkenbare momenten die gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht zorgen. Wat ik heel leuk vind is de setting waarin dit boek zich afspeelt. We hebben natuurlijk al een boekhandel en een wijnproeverij gehad maar ook het theater van Olivia komt echt tot leven. Olivia is een fijn personage om vanuit te lezen. De haat-liefde verhouding tussen haar en Finn spat van de bladzijdes af en ik vind het mooi hoe de twee toch naar elkaar groeien. Wat heb ik hier toch weer van genoten!

Weer weet Iris een heerlijk deel te schrijven die deze serie mooi afsluit, zeker met de epiloog op het einde. Ik heb echt van deze serie genoten en wat ga ik iedereen missen! (Vooral Mevrouw van Engelen, kan zij een eigen boek krijgen?) Ik geef dit boek 4 ⭐️

Ik wil Iris Visser en Harper First bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *