De stadse Nora wil maar één ding: op eigen benen kunnen staan. Door wat zij in haar jeugd heeft meegemaakt, weet ze zeker dat ze zichzelf nooit afhankelijk zal maken van een man. Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar overleden oma, gaat ze er vier weken logeren om het op te knappen. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar daar wil Nora uiteraard niets van weten. Pas als blijkt dat ze de klus zonder zijn hulp niet kan klaren, neemt ze zijn aanbod met tegenzin aan. In ruil daarvoor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter Nora en Abel elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance… maar is dat wel zo eenvoudig?

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Ik red me wel van Leanne Pots. Een boek die zich afspeelt in Twente, daar was ik benieuwd naar!

In Ik red me wel maak je kennis met het Twentse platteland. Leanne Pots heeft een fijne schrijfstijl die zorgt voor een glimlach op je gezicht. Ze weet haar personages maar ook de omgeving tot leven te wekken. De warmte van het platteland en het naoberschap komt mooi naar voren in dit boek, iets wat we hier in de Achterhoek ook kennen. Je waant je echt even in het boerenleven, Leanne Pots geeft je een uniek kijkje in het leven op de boerderij. Je leest het boek vanuit Nora en Abel, twee personages die compleet van elkaar verschillen. Beiden zijn het interessante personages die het nodige hebben meegemaakt. In het begin had ik wat moeite met Nora, ik vond haar erg bot en dwars, maar door het boek heen maakt ze een mooie groei waardoor ze beetje bij beetje ontdooit. Niet alleen Nora maakt een mooie groei maar ook Abel. Leanne Pots weet verschillende serieuze thema’s op een mooie manier in haar boek te verwerken waardoor het diepgang krijgt. Je voelt mee met de personages en begrijpt de keuzes die ze door het boek heen maken. In een vlot tempo word je meegenomen in het verhaal van Abel en Nora. Voor je het weet ben je alweer op de laatste pagina beland!

Ik red me wel is een verhaal vol met het plattelandse warmte, ingewikkelde families en liefde. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van Tessa! Het krijgt van mij 4 ⭐️

Ik wil Kok boekencentrum en Feelgood met een hart bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening verder niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *