Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Ik hou je vast is een boek die mij heeft weten te raken. Een feelgood die serieuze, heftige onderwerpen bespreekt. Wat een mooi boek heeft Marina Folkers geschreven! Ik kan dit niet vaak genoeg zeggen.

Ik hou je vast is geschreven vanuit Millie en Ethan. Doordat je uit beiden leest leer je ze allebei beter kennen. Ik vind dit een fijne manier van lezen, het geeft toch altijd wat extra’s als je beide hoofdpersonen goed leert kennen. Het verhaal komt niet te snel en niet te langzaam op gang, op een fijn tempo leer je de personages kennen. In het verhaal wordt er niks overhaast en de situaties zijn zo ontzettend reëel. Het is niet een “typisch” feelgood verhaal, allesbehalve! Doordat er heftige onderwerpen aan bod komen heeft het boek heel veel diepgang.  Marina heeft dit heel mooi in het boek verwerkt, het is zeker geen onderwerp waar je veel over leest. Niet alles in het boek is feelgood, dat maakt het ook zo realistisch. Het leven zelf is ook niet altijd “feelgood”, toch?

Door de vlotte schrijfstijl van Marina Folkers verdwijn je al snel in het boek. Het leest weg als een trein en voor ik het wist was het boek uit, met tranen en al. Ik vind het heel mooi hoe Marina de problemen in het boek heeft verwerkt. Het is zo realistisch opgebouwd dat je je gaat afvragen of je misschien toch niet een waargebeurd boek leest. Ze weet haar personages tot leven te blazen. Niet alleen dat, de emoties zijn zo echt dat ze je overspoelen. Leg de tissues maar klaar! De omgeving is ook goed uitgewerkt. Pluspunten; London is mijn favoriete stad én ik waande mij daar echt weer even!

Zowel Millie als Ethan zijn interessante personages. Beiden hebben ze een achtergrondverhaal waardoor ze heel veel diepgang hebben. Millie is een heel lief personage met een sterke wil. Ze geeft niet zomaar op en zet alles op alles voor de personen van wie ze houdt. Een hart van goud, dat is wat ze heeft. Over Ethan valt wat meer te zeggen. Hij is van de twee het meest interessant. Hij heeft een sterk masker waaronder hij zijn ware zelf weet te verbergen. Onder deze sterke, arrogante Ethan verschuilt een kwetsbaar hartje. Wat is hij toch goed uitgewerkt! Je voelt zijn emoties, zijn problemen, alles. Hij is zo ontzettend realistisch! Ik vind het mooi hoe je zijn “mooie” maar ook zijn “slechte” kant ziet. Het is niet een personage die op alle momenten leuk is en dat maakt het ook zo echt. Complimenten! Ook de vrienden van Millie, Jess en Sam, vond ik leuke personages die voorbij kwamen. Zij brachten hun eigen bijdrage aan het verhaal en zorgden voor leuke momenten!

Ik hou je vast is een emotionele rollercoaster. Een feelgood die niet zo feelgood is, maar toch wel feelgood. Snap jij het nog? Het heeft mij weten te raken, echt een boek waar ik even van moest bijkomen. Wat een prachtig boek! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren,

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *