Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was “Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

Scones en spotlights is een boek die er voor mij vanaf het begin uit springt met haar leuke cover. Ik had het boek al een paar keer zien langskomen op Instagram en toen ik hem zag verschijnen in mijn Kobo Plus ben ik er direct in begonnen!

Scones en spotlights is het eerste deel van de Liefde natuurlijk serie. Wat een heerlijk boek is het toch! In het begin moest ik een beetje in komen maar het duurde niet lang voor ik in het verhaal was verdwenen. In één keer heb ik hem verslonden! Het boek is geschreven vanuit de 3e persoon, waar ik altijd een beetje aan moet wennen. Waar sommige boeken een beetje “verwarrend” kunnen worden vind ik het bij Scones en spotlights goed te volgen. Het boek zit vol herkenbare momenten en je hoeft je geen moment te vervelen want er gebeurt altijd wel iets. Het maakt je nieuwsgierig en zorgt ervoor dat je wilt door blijven lezen over Cleo. Ik vind het boek realistisch, er gebeuren niet té overdreven dingen waardoor het een verhaal is dat iedereen zou kunnen overkomen. Nu heb ik zelf géén gouden keeltje en zou ik niet op een podium durven verschijnen maar wanneer dit je droom is, is het toch fantastisch! De verhaallijn komt vlot op gang en gaat niet te snel. In een fijn tempo lees je door het verhaal heen, ondanks de vele gebeurtenissen die langskomen.

De schrijfstijl van Susan Muskee is erg fijn. Ze weet een vlot verhaal neer te zetten en voor je het weet lees je de laatste bladzijde uit. Haar personages zijn fijn en goed uitgewerkt, net als de omgeving. Ik wil ook naar The Rolling Scones, wat een leuke plek! De emoties komen goed naar voren en ik voelde echt met Cleo mee op sommige momenten en heb met haar kunnen lachen. Ik vind de verhaallijn ook erg goed uitgewerkt, het draait niet alleen om liefde maar ook om vriendschap en jezelf vinden. Vriendschap stond voor mijn idee in dit deel op de voorgrond wat ik ook erg leuk vond om te lezen.

Cleo is een goed personage om uit te lezen. Ze is lief, leuk en grappig. Soms wat onzeker maar uiteindelijk weet ze toch wat ze wil. Ik kan mij goed in haar vinden, ze is vooral heel erg down-to-earth. Niet alleen Cleo staat in dit boek in de spotlight maar ook haar lieve vriendinnen. Wat ik leuk vind is dat ze allemaal verschillend zijn waardoor het leuke maar realistische personages zijn. De vier vriendinnen vullen elkaar goed aan, ik wil ook zo’n vriendengroep!

Scones en spotlights is een heerlijke read. Echt een aanrader als je opzoek bent naar een boek met fijne personages en een vleugje liefde. Ik kan niet wachten om verder te gaan in de rest van deze serie! Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *