Een epische spijbeldag van drie oude vrienden eindigt fataal. Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo toevallig?

Jij wordt nog eens mijn dood is een boek waar ik heel erg naar uit keek. Ik vind de boeken van Karen M. McManus echt heerlijk en ook dit boek is weer een topper.

Wat ik heel leuk vind aan de boeken van Karen M. McManus is dat je het verhaal uit verschillende personages leest. Dit keer leer je Ivy, Mateo en Cal kennen wat stuk voor stuk interessante personages zijn. Ze zijn zo verschillend wat het ook heel leuk maakt. De hoofdstukken worden tussen de drie afgewisseld waardoor ze steeds meer diepgang krijgen. Beetje bij beetje leer je de personages kennen wat vrij rustig gaat. Zo word je niet meteen ondergedompeld in bergen informatie. Vanaf het eerste moment had de verhaallijn mijn aandacht. Ik vind het goed opgebouwd en het blijft interessant en spannend tot het einde. Wat ik fijn vind is dat ze in het begin de tijd neemt zodat je de personages leert kennen. Karen M. McManus weet je op verschillende sporen te zetten en door kleine verrasmomentjes dit weer te veranderen. Elke keer als je dacht dat je het plot door hebt kwam er weer een verandering voorbij die je weer op een ander spoor zet. Door de vlotte, beeldende schrijfstijl vlieg je door het boek heen. Ik vond het lastig om het boek weg te leggen; ik moest weten hoe het verder ging. Ook komen er weer mooie onderwerpen voorbij en zie je een mooie groei bij de personages.

Jij wordt nog eens mijn dood is een spannend boek die je op het puntje van de stoel houdt. Ik ben fan! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil Best of YA bedanken voor dit leuke recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *