Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd… Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een donkere ruimte. Amelie snapt niet waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Het verkeerde meisje van Angelique Haak! Ik kan niet wachten om mijn mening over dit fantastische boek te delen.

Het verkeerde meisje is het eerste boek dat ik van Angelique Haak heb gelezen en het smaakt zeker naar meer! Vanaf het eerste moment heeft het boek meteen je aandacht, het maakt je nieuwsgierig en begint al spannend. Wat ik heel goed gedaan vind is dat het boek opgedeeld is in drie delen. Elk deel heeft zijn eigen charme, hoewel er niet altijd even veel gebeurd zit de spanning er goed in en blijf je nieuwsgierig wat er gaat komen. In het eerste deel lees je vanuit Amelie en de dader, dit vind ik heel interessant. Je leert op deze manier beiden goed kennen waardoor je gedachten eigenlijk alle kanten op gaan. Ik vind het mooi hoe de hoofdstukken vanuit de dader overlopen op de hoofdstukken van Amelie, het is een beetje als een soort van biografie geschreven waardoor je eigenlijk een soort van begrip krijgt voor de dader. Je krijgt echt een kijkje in het hoofd wat het boek net wat beter maakt. Waar het aan de ene kant een beetje voorspelbaar is, weet Angelique je ook totaal te verrassen. Elke keer als je denkt het plot door te hebben gebeurt er weer iets waardoor je mening weer veranderd. Door de vlotte schrijfstijl van Angelique Haak vlieg je door het boek heen. De hoofdstukken zijn vrij kort wat ikzelf erg prettig vind weglezen. Voor ik het wist had ik het boek uit wat ik erg jammer vond, ik vond het heel lastig om het boek opzij te leggen. Haar schrijfstijl is erg gedetailleerd waardoor je alles al snel voor je ziet. Haar personages komen echt tot leven en samen met Amelie speculeer je al snel over wie de dader nu is. Ze weet zowel Amelie als de dader een rugzakje te geven wat ze realistisch maakt. Daarnaast zit het plot ook ijzersterk in elkaar en is alles, echt alles, perfect uitgewerkt. Het verkeerde meisje heeft mij weten te verbazen, wat een geweldig boek!

Ben jij opzoek naar een gruwelijke thriller die je op het puntje van je stoel houdt? Dan is Het verkeerde meisje van Angelique Haak zeker een aanrader! Het krijgt van mij 5 ⭐️.

Ik wil De crime compagnie bedanken voor dit geweldige recensie-exemplaar en de kans om mee te doen met deze blogtour! Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *