Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof te vinden. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Zilveren vlammen, ik stond echt te trappelen om in het boek te beginnen. Wat was ik blij om weer even terug te zijn in de wereld van Fae, het voelde echt alsof ik weer op bezoek was bij oude vrienden! Maar bleef ik wel zo enthousiast als in het begin?

In het begin
En aan het eind
Was er Duisternis
En verder niets

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Hof van zilveren vlammen. Ja, ik vind de boeken van Sarah J. Maas geweldig. De schrijfstijl, de personages, de werelden en de wezens. Ik ben er weg van maar toch was Hof van zilveren vlammen het niet voor mij. Ik vond het fijn om de bekende personages weer voorbij te zien komen maar dit deel heeft mijn kijk op de andere boeken toch veranderd. Het verhaal komt al snel op gang en het neemt je in een snel tempo mee door het boek. Toch waren sommige delen voor mijn idee wat langdradig waardoor ik soms wat moeite had om door de bladzijdes heen te komen. Je leest het boek vanuit Nesta en Cassian wat ik wel heel erg leuk vind. Ik moet wel zeggen dat ik daardoor op een andere manier naar personages keek, zoals Rhys. Het zette hem in een ander licht waardoor ik misschien best wel op hem ben afgeknapt. Jammer, hij was echt mijn held. Wat ik miste in het boek waren de enorme plottwisten die kenmerkend zijn voor Sarah. Normaal weet ze mij te verbazen en in spanning te houden. In dit boek ontbrak het. De schrijfstijl van Sarah is daarentegen wel weer zo fijn als voorheen. Ze weet je al snel in de wereld van Fae te trekken en zorgt ervoor dat er toch wel een kleine spanning is waardoor je door wilt blijven lezen. Haar werelden zijn zo goed uitgewerkt dat ze levensecht lijken, net als haar personages.

Nesta vind ik een fijn personage om uit te lezen, net als Cassian. Cassian is altijd al een van mijn favoriete personages geweest en dit boek heeft mij daarin ook zeker niet teleurgesteld. Nesta vind ik persoonlijk leuker dan Feyre, ze is fel maar heeft ook een zachtere kant. Ze straalt Girlpower uit en is een ontzettend sterk personage. Ze gaat maar door, ook al kan ze niet meer. Ze is grappig, lief maar vooral heel stoer. Cassian is ook een geweldig personage. In de vorige boeken was ik al weg van hem maar hier heeft hij echt mijn hart gestolen. Wat een schatje is het! Hij is stoer, sterk maar vooral een hartendief. Ik heb om hem kunnen lachen maar voelde ook erg met hem mee op sommige momenten. Hij heeft Rhys zeker overtroffen in mijn ogen. Rhys, tja. Waar ik hem in de vorige delen geweldig vond, vond ik hem in dit deel echt een klootzak. Hij maakte echt een toxic indruk op mij, die ik misschien in de andere delen heb gemist. Waarschijnlijk is dit héél persoonlijk, maar toch. Een personage die wel wat meer voorbij had mogen komen is Azriel, ik had echt gehoopt dat we wat leuke Azriel momenten zouden kregen maar ook deze ontbraken. Natuurlijk was hij aanwezig maar niet zoals ik had gehoopt. Ik heb ontzettend genoten van het Huis, wat een leuk verfrissende twist was dat. Wie wilt dat nou niet? Je eigen huis als vriendin? Gwynn en Emerie zijn ook hele leuke personages die erbij gekomen zijn. Met zijn drieën vormen ze echt een leuke vriendinnengroep!

Ik vind Hof van zilveren vlammen een mooie afsluiter van de serie. Het brengt niet perse heel veel meerwaarde met zich mee maar het is wel leuk om te lezen. Het heeft weer fijne elementen, fijn om weer in deze wereld te kunnen verdwijnen! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *