Kamperen? You love it, or you hate it. Wendy komt met haar familie al jaren met veel plezier op camping De Zandrand. Ze is dol op het buitenleven, de wekelijkse bingo en de gezelligheid. Linda houdt meer van een luxe vakantiehuisje in Italië, maar de oude stacaravan naast Wendy is het enige wat ze zich na haar scheiding kan veroorloven.
De twee tegenpolen Wendy en Linda leren elkaar steeds beter kennen en ze blijken meer gemeen te hebben dan ze dachten. Niet in de laatste plaats door hun gedeelde interesse: campingdirecteur Martin, die zijn eigen reglement dreigt te overtreden.

Een onverwachte zomer is een heerlijke read waarbij je je echt even op de camping waant. Je leest het boek vanuit Wendy en Linda, twee fijne personages. De hoofdstukken zijn om en om geschreven waardoor je beide personages ook wat beter leert kennen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze af en toe wel door elkaar haalde, net als andere personages (bijvoorbeeld Freek en Frits). De vele personages die voorbij komen vond ik soms best verwarrend maar als je eenmaal in het verhaal zit wordt dit steeds duidelijker. De verhaallijn komt vlot op gang, je valt recht in het verhaal. Hoewel de verhaallijn niet heel erg spannend is wil je wel door blijven lezen, je bent toch benieuwd hoe het verder gaat met Linda en Wendy. Het leest erg vlot weg waardoor je door het boek heen vliegt. Ik heb kunnen lachen om de herkenbare situaties, ik denk dat iedereen die op een camping heeft gestaan dit wel bekend voorkomt! Van alles komt langs in dit boek; affaires, burenruzies maar ook liefde.

De schrijfstijl van Marjoleine Tel is erg fijn, ze weet een vlot beeldend verhaal neer te zetten. De camping en de omgeving komen echt tot leven. Echt een pluspunt, ook dat alle campingfrustraties voorbij kwamen; nieuwsgierige buren, bingo, slecht weer maar ook de vervelende campingbewoners. Ook heel leuk hoe de campingsfeer naar voren komt; de gezelligheid, de activiteiten en de drama! Het enige wat ik een beetje miste is de emotie, ik had moeite om mijzelf in de personages te verplaatsen.

Linda is een fijn personage om vanuit te lezen, net als Wendy. Allebei dealen ze met hun eigen problemen die elkaar toch gedeeltelijk overlappen. Beiden zijn ze lief, zorgzaam maar hebben ze ook een “wilde” kant. Soms weten ze je te verrassen door een andere kant van zichzelf te laten zien maar toch lijken ze heel erg veel op elkaar. Ik miste ook wat diepgang in de personages, iedereen lijkt op elkaar en hoewel ze een achtergrondverhaal hebben kwam dit niet helemaal tot zijn recht. Ondanks dat heb ik er wel heel erg van genoten!

Een onverwachte zomer is een fijne zomerread. Heerlijk voor in het zonnetje en helemaal op de camping! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil L.S. bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *