De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Wauw, wat een boek is De genezer van Zalindov. Hallo reading slump, ik heb even tijd nodig om over dit boek heen te komen.

Lynette Noni neemt je mee naar de Zalindov gevangenis waar we kennis maken met Kiva. Kiva is een fijn personage om vanuit te lezen en ze weet je meerdere keren te verrassen gedurende het verhaal. De verhaallijn is goed opgebouwd; in een rustig tempo leer je de personages kennen en krijg je een band met ze. Niks wordt overhaast wat het lezen prettig maakt. Door de beeldende schrijfstijl van Lynette Noni verdwijn je echt even naar Zalindov. Ze weet goed de iets wat dreigende sfeer van de gevangenis over te brengen en omschrijft de omgeving goed waardoor je je het goed kan inbeelden. Ze weet je aandacht bij het verhaal te houden tot het einde waar ze een paar ongelooflijk goede plottwist in het verhaal gooit. Zelfs op de stukken waar er vrij weinig gebeurd blijft het leuk en wil je door blijven lezen.

De personages zijn heel goed uitgewerkt, vooral Kiva. Wat een sterk personage is zij! Ze laat niet zomaar over zich heen lopen wat ik heel erg kan waarderen in een personage. Ondanks dat je het boek vanuit haar leest blijft ze je verrassen. Het grootste zwak had ik voor de stotterende Tipp, wat een schatje is het! Maar ook Jaren stal een beetje mijn hart. Lynette Noni weet meerdere leuke personages tot leven te wekken waar iedereen zich denk ik wel in kan vinden. Je sluit ze al snel in je hart!

Wat een fantastisch verhaal is De genezer van Zalindov. Ik ben er helemaal weg van, zeker een van mijn favoriete fantasy boeken die ik in 2021 heb gelezen. Als je op zoek bent naar een boek die je van je voeten blaast dan is dit zeker een aanrader. Ik kan echt niet wachten op het vervolg! Ik moet verder lezen, zeker na die spannende cliffhanger op het einde. Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil Boekerij bedanken voor dit geweldige recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *