Morgan werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. ‘Spijt van jou’ is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog.

Het is mijn tijd voor de blogtour! Spijt van jou is een boek die al een tijdje op mijn lijstje staat, wat ben ik vereerd dat ik mee mag doen met deze leuke blogtour!

Wauw, Spijt van jou is een boek waar ik echt even van bij moet komen. Wat één emotionele rollercoaster! Als er een boek is die ik iedereen kan aanraden dan is het zeker deze. Het heeft van alles; verdriet en rouw maar ook liefde en humor. Colleen Hoover weet weer een geweldig boek te schrijven die je omver blaast. De verhaallijn komt direct op gang. Wat ik leuk vind is dat je een kleine terugkijk krijgt op de jonge Morgan. In een vlot tempo kom je in het verhaal die vanaf het begin aangrijpend is. De hoofdstukken zijn geschreven vanuit Morgan en Clara wat fijn wegleest. Zo krijg je het verhaal vanuit beide kanten mee en dat maakt dit verhaal extra mooi. Het boek zit vol levenslessen en mooie quotes. Wat ik ook mooi vind is de huiselijke sfeer die overgebracht word, waar bij de meeste boeken een fijn “thuis” wordt geschetst liggen hier de problemen open en bloot op tafel. Hoe Morgan en Clara hier mee omgaan vind ik mooi uitgewerkt, je ziet hoe ze erin groeien en hoe alles beetje bij beetje een plekje krijgt. De schrijfstijl van Colleen Hoover leest ontzettend fijn weg, ik ben dol op haar boeken. Ze weet humor te verwerken in het verhaal, fijne personages neer te zetten maar ook emoties over te brengen. Vooral in de emoties is ze een ster, ze zijn zo voelbaar dat je oprecht meevoelt met de personages. Ondanks dat weet ze het wel luchtig te houden, maar wel zo dat het je weet te raken.

Ik snap niet hoe mijn lichaam vol kan zijn van alles waar lichamen vol van zijn – botten en spieren en bloed en organen – en dat mijn borstkas toch soms leeg voelt, alsof het zo echoën in mijn binnenste als er iemand in mij mond zou schreeuwen.

Het verhaal lees je vanuit dochter en moeder wat ik heel origineel vind, vooral omdat Morgan zelf ook niet heel oud is. Beiden hebben hun eigen verhaal en ontwikkelen zich gedurende verhaal. Colleen Hoover weet weer sterke personages tot leven te brengen, Clara is mijn favoriet. Ze is heerlijk rebels en koppig maar ook heel lief. Ze probeert de wereld uit te vinden op haar manier. Morgan daarentegen is wat serieuzer, ook niet gek als moeder zijnde. Je kan merken dat ook zij jong van geest is wat ik heel leuk vind. Colleen heeft twee fijne, bijzondere personages neergezet. Miller vind ik ook een bijzonder personage in dit boek, hoe hij Clara steunt door deze moeilijke tijd. Hij heeft het ook niet makkelijk, zeker niet met Morgan. Lexie vind ik een leuke toevoeging aan het boek, doe mij ook zo’n vriendin! Heerlijk direct, ik heb zo om haar kunnen lachen. Maar ook Jonah is een schatje, zijn rol in dit boek vind ik heel mooi. Oh én Gramps natuurlijk! Is er ook wat slechts te zeggen over dit boek? Totaal niet.

Spijt van jou is aangrijpend en hartverwarmend. Een roman die je weet te raken, die draait om moeder-dochterliefde. Colleen Hoover heeft een prachtig verhaal neer gezet, zeker een van mijn favorieten van 2021! Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *