Opgroeiend in Spanje wist Puri dat ze haar passie voor chocolade van haar vader had geërfd. Na zijn dood ontdekt ze dat hij haar ook iets anders heeft nagelaten – een cacaoplantage in Vinces, Ecuador. Hoopvol over een nieuwe start na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, maken Puri en haar man Cristobal de oversteek naar Ecuador. Maar het wordt snel duidelijk dat iemand niet blij is met haar aanspraak op de plantage.

Als onderweg een aanslag op Puri mislukt en Cristobal wordt neergestoken, neemt Puri in zijn kleding de identiteit van haar man aan, om zo veilig verder te kunnen reizen en de waarheid te ontdekken over haar vaders nalatenschap. Hoewel ze nu bevrijd is van de strikte regels die vrouwen moeten volgen, komt ze voor andere uitdagingen te staan – nieuw gevonden familie, verborgen affaires en haar vaders donkere geheimen. En dan is er nog haar aantrekkingskracht tot een mysterieuze man, terwijl ze nog altijd niet de identiteit heeft achterhaald van degene die haar haar toekomst probeert te ontnemen…

Wat is er leuker dan verrassingspost? De Spaanse dochter viel onverwacht bij mij op de deurmat. Een historische roman is niet mijn favoriete genre maar zo af en toe vind ik het wel erg leuk om te lezen!

Lorena Hughes heeft een beeldende schrijfstijl die erg vlot weg leest. Ze weet je echt mee te nemen naar Ecuador en de liefde voor cacao is door het boek heen te voelen. Het boek lees je vooral vanuit Puri maar soms komen er ook hoofdstukken vanuit Angélica en Catalina voorbij. Dit vond ik heel leuk en geeft het boek ook een extra laagje. Het boekt speelt zich af in 1920 en de manieren van die tijd weet ze goed uit te werken. Lorena Hughes weet het verschil tussen mannen en vrouwen naar voren te brengen in het boek en wat ik heel leuk vind is hoe Puri de identiteit van haar man aanneemt. Samen met haar ga je opzoek naar de moordenaar van haar man en wie haar vader nou precies is. Samen leer je haar nieuwe, onbekende familie kennen wat soms wat mysterie en spanning met zich meebrengt. Beetje bij beetje vind je uit wie het op haar voorzien had, dit heeft mij echt verrast!

Toen ik in het boek begon wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Gelukkig vond ik het echt een heerlijk boek. Het krijgt van mij 4 ⭐️

Ik wil AW Bruna bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *