Als bruiloftsfotograaf heeft de achtentwintigjarige Jill elke maand moeite om rond te komen. Bovendien is haar werkplezier tegenwoordig ver te zoeken. Het liefst zou ze haar droom najagen en als muziekfotograaf aan de slag gaan, maar die sprong durft ze niet te wagen. Haar beste vriend Ruud komt met een oplossing: Jill kan de vaste fotograaf worden voor zijn rockband Misty Figures en op die manier haar portfolio opbouwen. Enthousiast prijst Ruud haar aan bij zijn bandgenoten en zijn onvoorwaardelijke steun zorgt voor verwarrende gevoelens bij Jill.

Ruud en zij bewijzen namelijk al twintig jaar dat een vriendschap tussen een man en een vrouw gewoon kan bestaan. Dat maakt het voor Jill lastig om toe te geven dat haar gevoelens veranderd zijn. Wanneer ontkennen niet meer lukt en Ruud zich ook anders lijkt te gedragen, besluit ze te onderzoeken of de liefde misschien wederzijds is. Maar hoe kan het dat de man die haar soms beter begrijpt dan zijzelf, ineens blind lijkt te zijn voor haar emoties? En wat betekent dat voor haar baan en, misschien nog belangrijker, hun vriendschap?

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van Precies de juiste snaar! Toen Kristie mij vroeg of ik mee wou doen aan deze blogtour was ik zo blij. De eerste twee delen in deze serie vond ik geweldig en ik kon echt niet wachten om verder te lezen.

Precies de juiste snaar is het derde deel in de Rock & Flirt serie, een serie die ik iedereen echt aanraad! Dit keer leren we Jill en Ruud (wat beter) kennen. Door de inleidende proloog zit je eigenlijk gelijk in het verhaal en krijg je weer even een kleine opfrisser van het vorige deel. Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van Kristie Raaijmakers is het lastig om je e-reader weg te leggen. Vanaf het begin werd ik alweer compleet opgeslokt en heb het dan ook in één keer uitgelezen. Kristie weet je dit keer mee op tour te nemen met de band en samen met hen betreed je de bekende festivals. Dit vond ik heel leuk en je waande je echt even in het leven als concertfotograaf. Wat is het toch fijn om weer terug te zijn in het gezelschap van de Misty Figures! Er komen heftige onderwerpen voorbij in het verhaal die mooi uitgewerkt worden. Kristie weet de emotie in haar verhaal te leggen en zorgt voor de nodige traantjes (lees: héél véél tranen). Ze weet je echt te raken en je voelt met Jill maar ook met Ruud mee. Beiden zijn het twee fijne, sterke personages die je in je hart sluit. Echt een aanrader!

Met Precies de juiste snaar heeft Kristie zichzelf echt weten te overtreffen. Ik kan alleen maar zeggen: wauw. Is het al tijd voor het volgende deel? Het krijgt van mij 5 ⭐️

Ik wil Kristie Raaijmakers en Harperfirst bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening verder niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *