De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja. Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren. Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen? 

Samen met Sam van @Samsboeken en Christina van @Booklover.Amsterdam heb ik Tot onze wegen scheiden gelezen. Wat ik zo leuk vind aan een buddyread is dat iedereen toch wel iets anders naar een boek kijkt waardoor je elkaar mooi aanvult én het is natuurlijk gezellig! Wat doen we het liefst? Over boeken praten én hoe fijn is het om dat te doen tijdens het lezen?

Ik moet toegeven dat ik in het begin moest wennen aan het idee van het verhaal. Een sterk gelovig meisje? Emma Anna heeft mij erg weten te verrassen met dit boek. De verhaallijn zit goed in elkaar, het bouwt zich goed op en al snel verdwijn je in de wereld van Ada. Soms ging het een beetje te snel, maar het was niet storend. De schrijfstijl van Emma is erg fijn. Ze weet een boek te schrijven die vlot wegleest, voor je het weet heb je het boek uit. Ik had er moeite mee om het boek weg te leggen, ik moest weten hoe het verder ging. Ze weet de omgeving goed te schetsen, als snel begreep je hoe Ada is opgegroeid en wat er van haar verwacht wordt. Wat van mij wel iets meer had gemogen is de emotie. Dit ontbrak wel op sommige momenten wat ik best jammer vind. Hiermee wil ik niet zeggen dat het boek emotieloos is maar Ada maakt moeilijke keuzes en daar mag best wat meer emotie bij. Ook zijn er wat puntjes die niet helemaal afgehandeld zijn waar ik best benieuwd naar was, ik denk dat er in die kleine dingen wat meer uitgehaald uit had kunnen worden bijv. Robert. Daarentegen vind ik het top dat ze gedurende het verhaal de spanning erin weet te houden waardoor je door wilt blijven lezen.

De personages zijn goed uitgewerkt. Ada is een fijn personage om vanuit te lezen. Ze is ontzettend goedgelovig en heeft een sterke wil. Gedurende het boek zie je haar veranderen. Ze is moedig, zelfverzekerd maar ook ontzettend lief. Belen sluit je ook al snel in je hart, eigenlijk vond ik hem vanaf het begin al geweldig. Hij is lief, charmant en heeft een hart van goud. Dat zie je wel aan de manier hoe hij met Ada omgaat. Hij heeft ook een mindere kant, maar dat neem je al snel voor lief. Niet iedereen is perfect en dat hoeft ook zeker niet. Emma Anna heeft goed haar best gedaan om van Robert een hatelijk persoon te maken. Vanaf het begin heb je al een idee dat er iets goed mis met hem is. Wat heb ik van hem gewalgd gedurende het boek! Ze weet personages neer te zetten die reëel zijn en waarin je jezelf terug kan vinden.

Tot onze wegen scheiden is een rakend boek over het vinden van jezelf. Het heeft romantiek maar ook een beetje spanning. Echt een aanrader, ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *