In een oogwenk veranderde mijn leven. Het was de bedoeling dat ik aan mij studie zou beginnen als lid van het dameshockeyteam van Harkness. In plaats daarvan verschijn ik in een rolstoel op de campus. Alles aan mijn nieuwe leven is moeilijk en er is maar een persoon die dat snapt. Tegenover mijn kamer zit namelijk de enige andere studentenkamer die speciaal toegankelijk is voor mindervaliden. En daar woont de onwaarschijnlijk aantrekkelijke Adam Hartley. Zijn been is op twee plaatsen gebroken. We krijgen een band vanwege gedeelde frustratie over kapotte liften, hockeywedstrijden en teleurstellingen. We zijn gewoon vrienden, tot die nacht waarin alles uit elkaar valt. Of in elkaar klikt. Het enige wat ik weet, is dat ik voor hem gevallen ben. En hard ook. Maar kan Hartley wel van iemand houden die zo gebroken is als ik? In zijn donkerbruine ogen schuilen zijn eigen demonen. En terwijl mijn problemen voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn, zitten zijn littekens diep van binnen verborgen.

De cover van het boek trekt mij ontzettend aan. In het begin had ik verwacht dat Gevallen dromen een verdrietig boek zou zijn maar het heeft mij echt verrast.

In gevallen dromen volgen we Corey en Hartley. Het boek word vanuit beide personages geschreven waardoor je niet alleen Corey leert kennen maar ook Hartley. Corey is een lief meisje die een ongeluk heeft gehad waardoor ze niet meer kan lopen. Ze dealt elke dag met de gevolgen en doet haar best om zo normaal mogelijk met de rest mee te komen. Ze is een echte doorzetter, ze vecht ervoor om zoveel mogelijk van haar oude leven te kunnen hervatten. Aan de andere kant heb je Hartley, hij heeft zijn been op twee punten gebroken waardoor hij op krukken loopt. Hij dealt met zijn eigen problemen maar een ding hebben ze overeen: hun liefde voor ijshockey en het gemis van het spelen. Hartley is echt een schatje, hij doet er alles aan om Corey op te vrolijken en ze trekken veel samen op. Sarina heeft haar personages goed uitgewerkt, ze hebben allebei een achtergrond verhaal wat ze diepgang geeft. Ze zijn erg leuk waardoor je je al snel aan ze hecht.

De verhaallijn is goed opgebouwd. Je leert Corey kennen naar het ongeluk en het start op de eerste dag op campus. Door de tijd heen leer je de verschillende personages kennen. Niks word overhaast, alles gaat op een goed tempo. De schrijfstijl van Sarina Bowen is heel fijn. Ze schrijft vlot waardoor het lezen van het boek een pretje wordt. De omgeving komt naar voren en de personages zijn goed uitgewerkt. Wat ik mooi vind is de manier waarop de emotie in het boek verwerkt is, je voelt de pijn van Corey en het onbegrip. Het is aanwezig maar niet té waardoor het niet zwaar beladen is. Ik heb het boek verslonden, niet alleen door de fijne schrijfstijl maar ook door de personages. Ik ben echt een sucker voor deze verhaallijnen.

Gevallen dromen is echt een aanrader. Het is een hartverwarmend verhaal met personages die warmte uitstralen. Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *