Hoewel de spoken uit haar verleden niet rusten, heeft Julia alles redelijk onder controle. Tot haar baas haar op een actuele zaak zet: de vermissing van een kind. Julia moet samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, maar ziet dat helemaal niet zitten. Langzaam maar zeker verliest Julia de grip op zowel haar eigen leven als de zaak.

Samen met Nienke las ik eerder de eerste twee delen van de Julia Menken serie. Hier waren we heel erg enthousiast over en toen het derde deel, De onbekende man, op de mat viel konden we niet wachten om te beginnen!

De onbekende man is weer een sterk deel van de Julia Menken serie. Opnieuw duiken we in het leven van Julia dat op zijn kop wordt gezet. Vanaf het begin verdween ik in het verhaal, de schrijfstijl van Chantal van Mierlo is zo pakkend dat het lastig is om het boek weg te leggen. Opnieuw wekt ze haar personages tot leven en weet ze de spanning goed op te bouwen. Het plot is niet voorspelbaar, ze blijft je verbazen door haar sterke plottwists. Door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen en wat ik heel sterk vind is dat je opnieuw ook uit de dader leest. Dit houdt je nieuwsgierig en wekt veel vragen op waardoor je echt wilt doorlezen. Wat ik ook heel goed vind is dat de delen echt in elkaar over lopen en dat in dit deel veel van het eerste boek verweven zit. Dit geeft voor mijn gevoel toch wel een beetje extra, aangezien ik het eerste deel best wel heftig vond.

Julia is nog altijd een typisch personage. Net zoals in de andere delen had ik soms wat moeite om haar keuzes te begrijpen maar toch maakt dit het heel erg leuk. Ik vind het mooi hoe je haar in dit boek ziet groeien als een personage, opnieuw krijgt ze een hoop op haar bordje en uiteindelijk vind ik het knap hoe ze hiermee om gaat. Toch wilde ik haar tijdens het lezen vaak even door elkaar heen schudden. We ontmoeten ook een nieuw personage: Charlotte. Wat heb ik aan haar getwijfeld gedurende het lezen. Ze zorgde soms voor een mysterieus tintje maar toch had hier veel meer uit gehaald kunnen worden.

Doordat het einde voor mij niet helemaal af voelde krijgt het boek van mij 4 ⭐️ . De onbekende man is een boek die je op het puntje van je stoel houdt. Ik hoop dat er nog meer delen komen in deze geweldige serie, ik wil nog meer lezen over Julia Menken!

Ik wil de Crime Compagnie bedanken voor dit fijne recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *