Misverstand in de middle of nowhere’ van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes.

Samen met Christina van @Booklover.Amsterdam en Sam van @Samsboeken heb ik Misverstand in de middle of nowhere gelezen. Een geslaagde buddyread als je het mij vraagt!

Ik heb genoten van het verhaal. Wat ik heel leuk vind is dat het boek zich afspeelt in de Achterhoek, alleen hiervoor krijgt het van mij al pluspunten. Het blijft altijd leuk om over je eigen omgeving te lezen én zovaak komt dat hier niet voor. De verhaallijn is pakkend; het neemt je op een vlot tempo mee door het boek. Halverwege vroegen wij onszelf af wat er zou gebeuren en om eerlijk te zijn is er maar een klein stukje van wat wij voorspeld hebben uitgekomen. Het is dus niet helemaal voorspelbaar (Sommige stukjes wel, de andere weer niet) en het heeft genoeg verrassingsmomenten. De schrijfstijl van Lis Lucassen is fijn; het leest vlot weg en ze weet veel herkenbare momenten te verwerken in het verhaal. Ik heb gelachen maar ook een traan gelaten. Ze weet hoe ze de emoties moet overbrengen, ik heb ontzettend met Door meegevoeld. De omgeving en de personages komen ook tot leven, ook leuk hoe er toch een klein stukje “dialect” voorbij komt.

Door vind ik soms nog wat oppervlakkig. Het lijkt soms of ze dingen niet helemaal meemaakt, ze heeft een klein beetje emotie maar hier had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Het gebeurd en daar is ze oké mee, terwijl dit geen kleine gebeurtenissen zijn. Ze is een geliefd personage die misschien in het begin wat te veel leeft met hulp van andere mensen maar uiteindelijk steeds zelfstandiger word. Wes vind ik daarentegen weer helemaal geweldig; ontzettend lief, knap en met een hart van goud. Ik heb geen slecht ding aan hem kunnen ontdekken en vond hem vanaf het begin al geweldig. Hij kwam echt tot leven en is denk ik wel mijn favoriete personage uit het boek.

Misverstand in de middle of nowhere is een heerlijke feelgood die je even meeneemt naar het platteland, die laat zien dat zelfs op de slechtste momenten alles weer goed komt. Een aanrader! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *