Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen.
Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd.
Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.


Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg.
Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Stiefzus was niet het boek voor mij. Ik had hele hoge verwachtingen van het boek die deels zijn waargemaakt. Het onderwerp lag mij uiteindelijk niet maar ik kan wel heel goed begrijpen hoe anderen zo positief over het boek zijn. Het is een ontzettend fijn boek én het staat vol met mooie boodschappen!

De verhaallijn is goed in elkaar gezet, Jennifer Donnelly heeft sterke personages in elkaar gezet die de spanning in het boek erin weten te houden. Een hervertelling kan natuurlijk heel veel kanten oplopen, kijk bijvoorbeeld naar Cinder van Marissa Meyer en Cinder & Ella van Kelly Oram. Stiefzus bleef erg bij het echte sprookje en dit vond ik erg origineel. Het bleef in dezelfde periode afspelen en was eigenlijk een soort vervolg vanuit de lelijke stiefzussen die uiteindelijk helemaal niet zo lelijk zijn. Wat voor mij echt een nadeel was is dat de dood, het lot en het fortuin als personages voorbij kwamen. Het hoort echt bij het verhaal maar op een of andere manier was dit niet echt een match met mij. Het maakte voor mij als persoon het verhaal wat zwaarder, maar ook de setting waarin het zich afspeelde. Ondanks dat vind ik het wel een erg sterk verhaal en baal ik ervan dat ik er niet zo van heb kunnen genieten. De schrijfstijl is erg vlot, het leest fijn weg en eigenlijk word je vanaf het begin meegesleurd in het verhaal. De omgeving komt tot leven en je waant je even in het verleden. De hoofdstukken zijn kort wat ik altijd prettig vind weglezen en het word vanuit de 3e persoon geschreven. Dit past goed bij het verhaal, het geeft net wat extra informatie omdat je switcht tussen de verschillende personages. In elk hoofdstuk zit wel een mooie boodschap verwerkt, dit vind ik echt heel mooi gedaan!

De personages zijn een voor een bijzonder. Isabelle, Ella, Tavi. Jennifer Donnelly weet goede personages neer te zetten die echt wat meedragen aan het verhaal. Ieder heeft zijn eigen eigenschappen zoals dat Tavi gek is op de wetenschap en Isabelle een echte strijder is. Feminisme speelt wel echt een rol in het verhaal en dat vind ik mooi. Isabelle laat zien dat ook vrouwen, in de tijd waar mannen de leiding hebben, er aan toe doen. Elk personage die in het boek voorkwam had zijn eigen doel, heel knap gedaan!

Al met al vind ik Stiefzus een goed boek. Ondanks dat het boek niet echt wat voor mij was zie ik wel de pluspunten van het verhaal in. Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️/5 sterren

Ik wil uitgeverij de Fontein heel erg bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening verder niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *