Pippa kiest een wel heel gevoelig onderwerp voor haar profielwerkstuk: ze wil onderzoek doen naar de moord op Andie Bell, een tienermeisje dat vijf jaar eerder uit hun stadje verdween. De dader is niet meer in leven, maar Pippa gelooft niet dat hij het echt gedaan heeft. Samen met het broertje van de dader Ravi gaat ze op zoek naar de waarheid. Met behulp van interviews, sociale media en heel veel moed probeert Pippa de waarheid op tafel te krijgen. Al snel komen er geheimen boven die iedereen in het stadje liever verborgen had willen houden… En het lijkt wel alsof iemand tegenwerkt, zal de echte moordenaar nog leven?

Moordgids voor lieve meisjes is een boek die je omver blaast. Vanaf het eerste moment had het boek mij in zijn greep en na het lezen van de laatste bladzijde blijf ik eraan denken. Wat een steengoed boek!

De uitwerking van het boek is heel origineel. Naast het verhaal heb je notities en verslagen uit Pippa’s zoektocht, alsof het allemaal echt gebeurd is. In Moordgids volgen we Pippa die opzoek gaat naar de ware moordenaar van Andie Bell. Het is ontzettend vlot geschreven en je verdwijnt in een snel tempo in het verhaal. Door de vele wendingen wil je wel blijven lezen, het is lastig om het boek weg te leggen. De personages en omgeving komen echt tot leven, het lijkt net of je alles zelf meemaakt. Holly Jackson weet goed de spanning er tot het einde in te houden, elke keer als je denkt dat je het bij het goede eind hebt gebeurd er weer iets waardoor je je alles weer in twijfel trekt. Ze schrijft ontzettend leuk en ik heb meerdere keren kunnen lachen om Pippa. Het boek zit vol met humor en spanning! Precies wat je nodig hebt toch? Holly weet het plot tot het einde verstopt te houden en blaast je vervolgens omver met de waarheid. Het leek wel even alsof mijn hoofd op ontploffen stond, wow wat?

Pippa is een leuk personage. Ze is lief, grappig maar vooral erg nieuwsgierig. Ze is een echte doorzetter die nergens voor terugdeinst en dat maakt haar ook zo leuk. Echt een held in dingen uitzoeken en vooral heel scherp! Holly Jackson is er goed in gelukt om een sterk personage neer te zetten, alles wat je zoekt in een personage heeft Pippa. Ook de andere personages zijn goed neergezet, iedereen heeft wel iets waarvan je denkt: hey is dat de dader? Ravi is naast Pippa een van mijn favorieten uit dit boek, lief en ook een goede rechterhand voor Pippa. Hij is de juiste persoon om haar te helpen met deze zoektocht. Wauw, valt er überhaupt wat slechts te zeggen over dit boek?

Moordgids voor lieve meisjes is echt de ultieme aanrader. Het blaast je omver en houdt je in zijn greep. Spannend, grappig en gewoon steen-en-steengoed! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️/ 5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *