Wanneer Julia Vermeer het filmpje dat haar vloggende broertje online heeft geplaatst ziet, kan ze hem wel wurgen. Samen met de rest van Nederland ziet ze zichzelf, onder invloed van pijnstillers, haar oneindige liefde aan haar behandelend arts verklaren. Wat de rest van Nederland echter niet weet is dat het filmpje, naast een uiterst gênante vertoning, ook een reünie laat zien. Thomas, dat was de naam van haar beste vriend en eerste liefde die ze elf jaar niet heeft gezien. Deze hereniging had ze zich dan ook heel anders voorgesteld: het liefst in een flatterende jurk, aan de arm van een Ryan Gosling look-a-like en niet met het seksleven van een zwaarlijvige panda. Het maakt de situatie er niet makkelijker op als blijkt dat haar collega en aartsvijand Sara haar zinnen op Thomas heeft gezet en van plan is hem mee te nemen naar het jaarlijkse kerstdiner van haar werk.

Bij Kennis is een heerlijk feelgood verhaal die je gegarandeerd aan het lachen maakt. Ik heb genoten van het verhaal én ik wil zeker meer van Iris Visser lezen!

De verhaallijn is goed. We volgen Julia die viraal is gegaan met een filmpje waar ze onder invloed van pijnstillers haar jeugdliefde Thomas de liefde verklaart. 11 jaar geleden hebben ze elkaar voor het laatst gezien en je volgt ze in een soort van strijd waarbij ze weer bij elkaar in het leven belanden. Het verhaal is wel voorspelbaar, ik vind dit persoonlijk niet zo erg. Het past bij het verhaal en het heeft toch kleine verrasmomentjes wat het leuk houdt. Je wordt midden in het verhaal gegooid maar gelukkig duurt het niet lang voordat alles duidelijk word. Door middel van flashbacks krijg je steeds meer te weten over de relatie van Julia en Thomas van vroeger. Dit vind ik erg leuk en het geeft ook wat meer diepgang in het verhaal. Je krijgt niet meteen alles te weten, dit vertelt Iris Visser heel geleidelijk, waardoor je nieuwsgierig blijft. De schrijfstijl is heel fijn. Ze weet de personages en omgeving tot leven te brengen. Daarnaast heeft ze een hele vlotte schrijfstijl die je op een rap tempo door het boek meeneemt, het is lastig om het boek weg te leggen! De emoties komen ook goed naar voren, vooral de schaamte. Wat ik echt een toppunt vind is de humor die ze in het verhaal heeft verwerkt, wat heb ik gelachen!

De personages zijn goed uitgewerkt. Julia is een fijn personage om vanuit te lezen. Ze is lief, grappig maar ook koppig. Je voelt al snel met haar mee maar lacht ook mee in de situaties waarin ze verzeild raakt. Over Thomas daarentegen had ik soms mijn twijfels over wat ik nou van hem vond. Hij is een leuk personage maar tot aan het eind twijfelde ik een beetje over hem. Ook de vrienden van Julia, Marjolein en Olivier zijn erg leuk. Ze zijn vermakelijk en vormen een mooi drietal. Iris Visser weet haar personages detailleert te omschrijven, het lijkt alsof je ze al jaren kent. Elk heeft zijn eigen karakter waardoor je een goed verschil merkt tussen de personages. Een pluspunt vind ik hoe je de Julia en Thomas van vroeger leert kennen door de flashbacks.

Ben je opzoek naar een romantisch boek waar niet alles loopt zoals het hoort te lopen? Dan raad ik Bij kennis zeker aan. Het is lief, romantisch maar ook hilarisch. Het krijgt ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *