De eerste regel van de boekenclub? Je praat niet over de boekenclub. Gavin Scott heeft een probleem: zijn vrouw Thea is hem zat. En niet zomaar zat – dit is ‘pak je spullen, stap in de auto en verdwijn per direct uit mijn leven’-zat. In een wanhopige poging zijn huwelijk te redden, wendt Gavin zich tot zijn vrienden. En die hebben een wel heel onorthodoxe oplossing: de Bromanceboekenclub. In het diepste geheim ontmoet een groep stoere kerels elkaar regelmatig om over boeken te praten. Het boek van de maand? De romantische klassieker De gunsten van de gravin. Aan de hand van deze inspirerende lectuur vijzelen de mannen hun kennis op over verleidelijke koosnaampjes, romantische gebaren en de geheimen van een lang en gelukkig huwelijk. Samen stomen ze Gavin klaar voor de ultieme hereniging met Thea en hun twee dochters. Maar zijn de tips van de boekenclub genoeg voor deze hopeloze Romeo om de liefde van zijn leven terug te winnen?

Wat een originele verhaallijn! Mannen die vrouwenromannetjes gaan lezen om hun relatie te redden, dat zie je niet zo snel langskomen. Het boek sprak mij vanaf het eerste moment aan en het is precies zoals mijn verwachtingen. Je volgt Gavin terwijl hij zijn vrouw Thea terug probeert te krijgen. Beiden dealen ze met hun eigen problemen waardoor het niet zo soepel tussen ze loopt. Gavin’s vrienden, stoere honkballers, helpen hem om zijn vrouwtje terug te winnen door romans te lezen waardoor ze weten waar wij, vrouwen, naar verlangen. Je valt eigenlijk in het verhaal op het moment dat Gavin uit huis is en zijn vrienden erachter komen. Het is geschreven vanuit de 3e persoon, wat heel goed bij het verhaal past. Zo leer je niet alleen Gavin maar ook Thea kennen en zie je de situatie eigenlijk vanuit beide kanten. Het komt rustig op gang, niks word overhaast wat ook de charme is van het verhaal. Het is niet constant “feelgood”, er gaat een hoop mis waardoor je nieuwsgierig blijft en door wilt lezen. Heel leuk hoe er ook fragmenten uit het boek dat ze lezen verwerkt zijn in het verhaal. Een boek lezen in een boek? Da’s toch origineel! De schrijfstijl van Lyssa Kay Adams is heel fijn. Ze schrijft niet alleen heel vlot, maar ook heel leuk. Ik heb kunnen lachen met de personages maar ook voelde ik erg mee met Gavin en Thea. Ze weet haar personages tot leven te wekken, het lijkt alsof je ze al jaren kent. Ook de verschillende emoties brengt ze mooi over, het lijkt alsof je naar een film kijkt. Zo levendig is het boek.

De personages zijn heel realistisch. Niet alleen Gavin en Thea, maar ook zijn vrienden, de kinderen en Thea’s zus Liz. De ene is wat leuker dan de ander maar ieder heeft zijn eigen charme en karaktertrekken. Soms heb je in boeken dat alle personages op elkaar lijken, dat is hier totaal niet het geval. Gavin is de stoere sporter waar elke vrouw voor smelt. Stoer aan de buitenkant maar een liefdevol karakter van binnen. Hij stottert wat hem nóg leuker maakt. Zijn mankement is eigenlijk zijn sport, honkbal, waar hij veel mee bezig is. Zoveel dat hij soms zijn gezin vergeet. Daarnaast heb je de vurige Thea die eigenlijk verandert is in een muurbloempje maar die langzamerhand weer opbloeit naar degene die ze altijd was. Ze is bang voor de liefde vanwege haar jeugd en houdt zich daarom een beetje terug. Ik vind het leuk hoe ze voor zichzelf weet te kiezen en haar passies weer oppakt, maar ook mooi hoe ze haar angsten aangaat. Ook de tweeling zijn schatjes, Lyssa Kay Adams maakt het ouder zijn niet mooier dan het is. Ik kan hier nog uren over doorgaan! De vrienden van Gavin zijn ook speciaal; zij zijn degene die Gavin tips geven en hem erdoorheen slepen. Hij krijgt hulp vanuit onverwachte hoeken en het is gewoon zo ontzettend leuk!

De Bromance boekenclub, ik kan er nog zoveel meer over schrijven! Een boek over liefde, opnieuw vertrouwen maar ook over vriendschappen. Echt een aanrader! Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *