Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te maken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. De schrijversretraite is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken. Als ‘Aria’ ontmoet ze ‘Dutch’, een man die te mooi lijkt om waar te zijn. Ze duiken halsoverkop in een relatie, omringd door het azuurblauwe water van de Mediterrane kust. Maar dan moeten hun echte identiteiten, Ava en Matt, terugkeren naar Londen. Terwijl de fantasie uit elkaar spat, ontdekken ze hoe verschillend hun leven is…

Liever verliefd, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Aan de ene kant vind ik het een heel fijn boek maar aan de andere kant kon ik mij ook ongelooflijk irriteren.

In Liever verliefd volgen we Ava die op schrijversretraite gaat en daar “Dutch” leert kennen. Werkt hun relatie ook thuis in London? Je valt meteen midden in het verhaal dat ontzettend vlot wegleest. Vanaf het eerste moment weet Sophie Kinsella al grappige momenten in haar verhaallijn te verwerken waar ik om heb kunnen lachen. Je wilt doorlezen; het verhaal is zo vermakelijk dat je wel meer wilt. De verhaallijn voelde voor mij wat overhaast; ik miste bijvoorbeeld de romantische opbouw wat voor mij heel belangrijk is. Als dit er nou in had gezeten was het echt helemaal top geweest. Sophie Kinsella weet dit wel gedeeltelijk goed te maken met grappige, vermakelijke momenten die echt bij haar schrijfstijl passen. Wat heb ik kunnen lachen om Ava! Ze weet het verhaal echt tot leven te wekken met haar levendige omschrijvingen en de nodige drama’s. Ook weet ze de emoties van Ava op je over te brengen; je voelt haar schaamte maar ook haar frustratie. Waar ik het grootste gedeelte van het boek een beetje een “mwah” gevoel had heeft het einde dit voor mij echt goed gemaakt.

Ava is een personage die echt in haar eigen droomwereldje leeft. Dit kon mij soms zo irriteren, alsof ze de waarheid niet wilt zien. Wat het goed maakt is dat ze wel heel grappig en lief is. Verwacht geen diepe achtergrondverhalen bij de personages want deze zijn er niet. De personages zijn wat oppervlakkig maar dit zorgt er ook voor dat het het luchtig houdt. Om eerlijk te zijn kon ik mij hier ook soms wel aan storen omdat ik soms het idee had dat ik ze niet begreep. De fijne vriendinnengroep van Ava vind ik wel heel erg leuk. Wat heb ik om ze kunnen lachen! De charme van Matt voelde ik daarentegen niet echt, wel jammer eigenlijk.

Liever verliefd is een luchtige feelgood waar je doorheen vliegt. Als je wilt lachen ben je bij Sophie Kinsella zeker aan het goede adres. Ik heb ervan genoten! Ik geef het ⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil The House of books bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *