Billy heeft het flierfluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt, is haar een raadsel. Maar toch hééft hij iets.

Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

Met de World of Romance boekenlounge hebben we Je moest eens weten van Gillian King gelezen. Heel toevallig dat we dit boek ook met Leesmetonsmee hadden ingepland! Ik hou echt van de schrijfstijl van Gillian King, dit zorgde voor hele hoge verwachtingen van het boek. Zijn deze ook uitgekomen? Ja zeker! Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgt maar wauw, wat een prachtig boek is dit!

Het boek begint meteen al sterk, vanaf de eerste hoofdstukken is je interesse al gewekt en is het moeilijk om het boek weg te leggen. Door de fijne schrijfstijl van Gillian maar ook door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Je leest het boek vanuit Billy maar ook vanuit Carmen, vooral de laatste zorgt voor een mysterieus gevoel en roept veel vragen op. Ik vind de schrijfstijl van Gillian echt heerlijk, ze weet haar personages en omgeving echt tot leven te wekken. Met grappige momentjes weet ze een lach op je gezicht te toveren, ik heb echt kunnen lachen om Billy, maar ook weet ze heel mooi de emotie in haar boek te leggen. Je voelt ontzettend mee met de personages en het boek komt echt bij je binnen. Ondanks dat het boek “feelgood” is heeft snijdt het ook zwaardere onderwerpen aan die je weet te raken. Wat een ontzettend mooi, prachtig boek!

Ik vind Billy echt een fijn personage. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop zij met sommige situaties om ging en vind het heel leuk om vanuit haar te lezen. Carmen voegt eigenlijk nog een diepere laag aan het boek wat ik heel mooi gedaan vind. In het begin roept zij vooral veel vragen op en ik vind het mooi hoe je door haar ogen Matthew wat beter leert kennen. Ik vond het heel bijzonder om ook uit Carmen te mogen lezen, wauw ik kan geen enkel negatief puntje noemen aan dit boek.

Je moest eens weten heeft mijn hoge verwachtingen weten te overtreffen. Wat een bijzonder mooi boek! Deze behoort zeker toe tot mijn favorieten van 2022. Het krijgt van mij dan ook 5 ⭐️.

Ik wil World of Romance bedanken voor dit geweldige recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *