Na het overlijden van haar dochtertje en het beëindigen van haar huwelijk, verhuist Kennedy naar het kleine dorpje Havenbarrow. Daar loopt ze de chagrijnige Jax tegen het lijf. Hij staat bekend als het zwarte schaap van het dorp en vanaf hun eerste ontmoeting hebben de twee een hekel aan elkaar. Maar wanneer ze erachter komen dat ze elkaar al eerder ontmoet hebben, komen er herinneringen naar boven drijven die geen van beiden hadden zien aankomen.

Zuidenwind is een boek die mij vanaf het eerste moment al aansprak. Door de flaptekst en de mooie cover wil je dit boek toch lezen? Ik ben er weg van én hopelijk kan ik jou ook overtuigen om Zuidenwind te lezen! Bereid je voor op een emotionele rollercoaster; dat is precies wat dit boek is. Zwijmelen gegarandeerd!

Als je ooit wilt weglopen, kom dan naar mij.

In Zuidenwind leren wij Kennedy en Jax kennen. Er wordt vanuit beiden geschreven waardoor je ze allebei wat beter leert kennen. Dit maakt het boek zoveel mooier; beide personages hebben allebei een duidelijk verhaal te vertellen. Vanaf de proloog had het verhaal mij in zijn greep; het is zo pakkend dat je wel door wilt lezen. In de eerste zinnen weet Brittainy C. Cherry al zoveel vragen op te wekken dat je op zoek wilt naar de antwoorden. De verhaallijn is realistisch opgebouwd en komt vlot op gang. Vooral de sprongen van heden naar verleden vind ik leuk gedaan, heel leuk om ook de jongere versies van de twee te leren kennen. Ik vind het mooi hoe je in het heden leest over de “volwassen” versie en dat je duidelijk ziet dat de karaktertrekjes terug blijven komen. Nog een pluspunt vind ik de mooie quotes die hier en daar in het boek verwerkt zijn en hoe deze mooi overlopen in de verhaallijn. Ook zit het boordevol met heerlijke gebeurtenissen waar ik echt van heb genoten. Wat een ontzettend fijn boek, hier wil je in blijven hangen!

De pakkende schrijfstijl van Brittainy leest weg als een trein. Ze weet je vast te houden en beschrijft de emoties als geen ander. Deze waren zo voelbaar en zo puur, ze wist mij echt te raken. Daarnaast heeft ze een goede dosis humor in haar verhaal weten te verwerken; ik heb niet alleen meegevoeld met Kennedy en Jax maar ook gelachen. Ze is niet bang om heftige onderwerpen zoals rouw en angst te verwerken in haar verhaal en weet deze mooi uit te werken. Daarnaast komt de omgeving en de personages mooi tot leven, door de levendige beschrijving heb je er al snel een beeld bij. Ook de sfeer van het kleine stadje waar het zich afspeelt is voelbaar. Ik ben fan, ik wil nog veel meer lezen van haar!

Mijn hart kón niet verder breken, want het was door de jaren heen al veel te ver gebroken.

Zowel Kennedy als Jax zijn fijne personages om vanuit te lezen. Allebei zijn ze wat gecompliceerd; gebroken. Een match made in heaven zou je bijna zeggen. De chemie tussen de twee vind ik zo ontzettend leuk. Beiden dragen ze geheimen met zich mee waar je stapje voor stapje achter komt. Kennedy is ontzettend lief, een tikje apart soms maar heeft wel echt een hart van goud. Ze is grappig, heeft het beste met iedereen voor maar draagt ook een groot verdriet met zich mee. Haar persoonlijke groei in dit boek vind ik persoonlijk heel mooi! Dan hebben we aan de andere kant; Jax. Aan de buitenkant is Jax echt de mysterieuze badboy, het zwarte schaap van het dorpje. Hij is stug en word aangezien als klootzak. Zo wordt ook “Mr. Personality” geboren. Aan de binnenkant is hij juist echt een softie met een hart van goud. Hij weet duidelijk een masker op te zetten naar de buitenwereld omdat hij zo gebroken is door zijn jeugd. Hij is echt een schatje; wat heb ik om hem weggezwijmeld! Ik vind zowel Kennedy als Jax heel goed uitgewerkt, beiden hebben ze diepgang en echt een rugzakje met een achtergrondverhaal. Wat ik mooi vind in dit verhaal is de familieliefde die er doorheen schemert; vooral aan Kennedy’s kant. De liefde tussen haar en haar zus Yoana is echt voelbaar maar ook de liefde voor haar ouders. Verder komen er nog een hoop mooie personages voorbij zoals Joy en Connor. Wat heb ik om Connor kunnen lachen, vooral met zijn mooie slogans. Twee mannen, een tuinslang. Prachtig!

Het was net alsof iemand Damon uit The Vampire Diaries had genomen en er een beetje Hook uit Once Upon a Time doorheen had gemengd, en voilá: Mr. Personality was geboren. Als broeierig kijken een olympische sport zou zijn, had hij een gouden plak kunnen halen.

Zuidenwind is een fijne roman die heftige onderwerpen weet aan te snijden zoals rouw en angst. Als ik het boek met twee woorden zou mogen omschrijven dan zouden die twee woorden “verslavend” en “emotioneel” zijn. Dit is duidelijk één van mijn favorieten van 2021, een boek die ik iedereen kan aanraden. Ik kan niet wachten om verder te lezen in het volgende deel! Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar en het organiseren van deze leuke blogtour! Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *