Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning -en niet zonder succes.
Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

Samen met Joelle heb ik Harteloos gelezen. Dit boek stond al zolang op mijn TBR, zeker na alle positieve verhalen die ik erover gehoord heb!

In Harteloos volgen we Catherine, de aanstaande Hartenkoningin die we kennen uit Alice in Wonderland. De verhaallijn vind ik echt ijzersterk, het is origineel en zo leuk geschreven. In een redelijk vlot tempo kom je in het verhaal terecht waardoor je compleet opgeslokt wordt in deze wonderlijke wereld. De schrijfstijl van Marissa Meyer leest iets zwaarder weg waardoor je wel echt je concentratie erbij moet houden. Het was voor mij daarom ook niet echt “een lichte” read maar wel een hele leuke. Ik heb ontzettend genoten van het verhaal, de verhaallijn vond ik ook niet voorspelbaar. Er zitten kleine plotstwists in die het spannend houden. De schrijfstijl van Marissa Meyer is heel fijn. Ze beschrijft alles zo uitgebreid dat het tot leven komt. Ook weet ze goed de emoties over te brengen waardoor je met Catherine meevoelt.

Marissa Meyer weet haar personages echt tot leven te blazen. Catherine is een heel leuk personage om vanuit te lezen, ze is ontzettend lief én vooral heel onschuldig. Door haar obsessie met lekkere baksels kreeg ik zelf ook de neiging om weer te gaan bakken. De twist naar de Hartenkoningin vind ik heel mooi gemaakt. Je begrijpt hoe ze zo is geworden en je voelt vooral heel erg met haar mee. Jest vind ik ook een geweldig personage. Vanaf het eerste moment is hij al heel interessant en hoe verder je in het boek komt, hoe leuker hij wordt. Hij is ontzettend lief maar je weet dat er een geheim achter hem schuilt waardoor hij mysterieus is. Elk personage die voorbij komt heeft een bijdrage aan het verhaal en is goed uitgewerkt. Hoewel de namen in het begin een beetje verwarrend kunnen zijn komt het later allemaal wel tot zijn recht.

Harteloos is echt een aanrader als je van sprookjes en hervertellingen houdt. Het is spannend, pakkend en toch best romantisch. Het boek krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *