Het is het jaar 2029 als Nederland wordt opgeschrikt door een akelig nieuwsbericht. Het is voer voor angst, maar ook voor bizarre samenzweringen. Op hetzelfde moment merkt Stef dat zijn vader Anton zich steeds vreemder gaat gedragen. Hij probeert het aan de kant te schuiven, maar door een toevallige ontdekking wordt duidelijk dat hij onmiddellijk in actie moet komen. Het draait niet alleen om zijn vader, maar ook om een van de meest belangrijke inwoners van Nederland, die zonder dat hij het weet op de radar staat van een geheimzinnig, radicaal genootschap. In de storm van het complot is een thriller over vriendschap, verraad en een complot dat de samenleving in zijn greep probeert te krijgen.

Toen ik werd benaderd door Bram Wijnholt om zijn boek te lezen was ik enthousiast. De flaptekst klonk spannend en sprak mij wel aan. Toen ik eenmaal in het boek begon was het toch niet helemaal mijn ding. Dit vooral omdat de onderwerpen Politiek en Corona mij totaal niet liggen.

In het begin kon ik wat moeilijk in het verhaal komen ondanks de beeldende schrijfstijl van Bram. De proloog is mysterieus en wekt veel vragen op waar je graag antwoord op wilt. Hierdoor wou ik graag verder lezen en als je eenmaal in het verhaal zit leest het erg vlot weg. Ik vind het leuk dat we vanuit verschillende personages lezen, al is de ene wat interessanter dan de ander. De stukjes vanuit Stef vond ik het leukst, ook vond ik het heel leuk dat het begin zich afspeelde in mijn eigen omgeving. Bram heeft een hele levendige schrijfstijl en weet de situaties tot leven te wekken. Hij is echt in de gedachten gedoken van een complotdenker en dat vond ik wel interessant om te lezen. In de hoofdstukken worden soms tijdsprongen naar het verleden gemaakt die mij niet altijd duidelijk waren. Dit zorgde ervoor dat ik soms even het verhaal compleet kwijt was. De spanning en mysterie is erg aanwezig in dit boek. Ik vond dit goed opgebouwd, maar de personages bleven daarentegen wel wat oppervlakkig. Ondanks dat er een hoop personages voorbij komen weet je wel wie wie is en dat is voor dit verhaal meer dan genoeg!

In de storm van het complot is mysterieus en spannend. Toch was het “niet mijn boek” omdat de onderwerpen mij niet lagen. Dit zorgt ervoor dat het soms wat ongeloofwaardig is in mijn ogen. Als jij van politiek houdt en sterke complotten dan is dit zeker een boek voor jou! Ondanks dat vind ik het wel een sterk debut, het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *