In Ramkoers naar romantiek, de eerste roman in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits, test horoscoopschrijfster Samantha een nieuwe datingapp. Ramkoers naar romantiek is het eerste deel in de feelgoodserie Cupid-o-scoop van Vanessa Gerrits. Toen Samantha aan de slag ging bij het toonaangevende vrouwentijdschrift Lyf & Styl, dacht ze haar droombaan te hebben gevonden. Nu schrijft ze al een poos de horoscoop, maar daar raakt ze langzamerhand op uitgekeken. Wanneer ze de hoofdredacteur vraagt om een grotere uitdaging, biedt die haar een mooie kans. Het tijdschrift wil de horoscooprubriek uitbreiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop, die gebruikers aan elkaar koppelt op basis van hun sterrenbeeld. Aan Samantha de eer om de app te testen en te schrijven over haar dates. Om haar carrière een boost te geven stemt ze in. Al blijft ze sceptisch over horoscopen; ze mag ze dan wel schrijven, ze gelooft er eigenlijk niet in. Want het is onzin om te denken dat ze door middel van een liefdeshoroscoop de ware vindt, toch?

Ik ben echt gek op Kobo Plus, ik vind dit zo’n goede uitvinding. Het is dan waarschijnlijk ook geen verrassing dat ik veel boeken lees die in het abonnement zitten. De aankomende weken vertel ik jullie over mijn aanraders! Deze week staan de eerste vier delen van de Cupid-O-Scoop serie: Ramkoers naar romantiek, Week van de Waterman, Vissen naar verliefdheid en Kus van de kreeft in het zonnetje.

Vorige week las ik De Cupid-O-Scoop serie van Vanessa Gerrits. Ik vloog echt door de delen heen, het zijn redelijk korte e-books en in combinatie met de korte hoofdstukken leest dit echt als een trein. Wat een heerlijke serie is dit! Ik vind het leuk hoe alle delen om Samantha draaien en dat er in elk deel een andere date voorbij komt die matcht bij de titel. Zo krijgen we de tijd om Samantha te leren kennen en hoeven we geen afscheid te nemen. Elk deel nodigt je uit om verder te lezen, Vanessa Gerrits weet je geïnteresseerd te houden. Hoewel astrologie niet helemaal mijn ding is, vind ik het in deze serie heel leuk verwerkt. Het is origineel en ik zou hier nog zoveel over willen lezen. Heel leuk dat elk hoofdstuk ook begint met een weetje over het sterrenbeeld waar het boek over draait. Ik vind het knap hoe elk deel even goed blijft, ik heb nog geen enkele keer gehad dat ik geen zin heb om verder te lezen. De delen zijn lief, grappig en hier en daar romantisch. Ontzettend feelgood dus!

De schrijfstijl van Vanessa Gerrits vind ik heel prettig weg lezen. Eerder heb ik van haar Leef, lach, loch gelezen die ik erg leuk vind. Ze schrijft zo beeldend en weet haar personages tot leven te brengen. Ze brengt de emoties van haar personages op je over en ik heb echt kunnen lachen om Samantha. Ze is een personage waar je je al snel in kan vinden en heeft veel karaktertrekken die velen wel zullen herkennen. Ik vind het heel fijn om het boek vanuit haar te lezen, Vanessa Gerrits neemt je mee in haar gedachten waardoor je haar keuzes goed begrijpt. Ze is heerlijk nuchter wat haar ook realistisch maakt.

Ik ben heel erg benieuwd naar de volgende vier delen die zullen volgen in deze serie! Ik kan niet wachten om verder te lezen over Samantha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *