Wanneer de vader van Ember sneuvelt tijdens een missie in Afghanistan leunt het hele gezin op haar. Bij haar vriendje Riley hoeft ze geen steun te zoeken, zeker niet als ze erachter komt dat hij slaapt met haar kamergenoot. Ember vindt steun bij Josh, de jongen waar ze al jaren een crush op heeft. Hij wil haar en zij wilt hem, maar wilt ze zich wel in een nieuwe relatie storten?

De boeken van Rebecca Yarros kan ik blijven lezen, opnieuw en opnieuw. Voor mij is het de tweede keer dat ik Onverminderd lees en wat heb ik er weer van genoten. Dit boek heeft écht alles, een van mijn favorieten van haar! Ik ben benieuwd of de andere delen dit deel kunnen overtreffen.

Het verhaal komt meteen op gang, je valt er midden in. Zet de tissues maar klaar, deze heb je gegarandeerd nodig. Vanaf de eerste bladzijde zat ik meteen in het verhaal en tot de laatste bladzijde had het mij in de greep. Het heeft alles; liefde, verdriet, rouw maar ook onderwerpen zoals het vinden van jezelf. Ondanks dat dit boek “heftig” kan zijn weet Rebecca Yarros het luchtig te houden waardoor het fijn wegleest. Ik ben fan van haar schrijfstijl! In een vlot tempo weet ze je mee te nemen in het verhaal. De emoties van Ember en haar familie zijn zo goed uitgewerkt dat je ze kunt voelen. Ik heb met haar gelachen, maar heb ook een traan kunnen laten. Niet alleen de emoties maar ook de chemie tussen Ember en Josh spat van de bladzijdes af. Gegarandeerd zwijmelen dus! Ook haar personages zijn geweldig, ze komen tot leven en hebben stuk voor stuk diepgang.

Ik had het mis gehad. We waren niet voorbestemd, we waren gedoemd.

Ember is een fijn personage om uit te lezen. Ze is ontzettend sterk en dat schemert ook door in het boek. Rebecca heeft haar menselijk gemaakt waardoor veel karaktertrekjes mij bekend voorkomen. Ze heeft een duidelijk achtergrondverhaal waardoor je de keuzes die ze maakt begrijpt. Aan de andere kant hebben we Josh, wat een schatje is dat. Zeker één van mijn favorieten! De badboy die zich volledig op het meisje stort, met een hart van goud. Hij is geweldig voor Ember, hoe kan je hem nou niet leuk vinden? Ook hij heeft een mooi achtergrondverhaal meegekregen van Rebecca waardoor de personages echt diepgang hebben gekregen. Voor mij is dit erg belangrijk, dat zorgt er toch wel voor dat de personages echt tot leven komen.

Onverminderd is hartbrekend maar ook hartverwarmend. Het breekt je hart en lijmt het stukje voor stukje weer aan elkaar. Een van mijn favorieten! Ik geef het ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet bëinvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *