Grayson heeft het verleden naar de achtergrond gedwongen en heeft nog maar één doel: Apachepiloot worden. Ook zijn mooie nieuwe huisgenote Samantha wil niets liever dan een nieuwe start maken. De aantrekkingskracht tussen hen is niet te negeren en langzaam ontstaat er een hechte band. Maar dan ontdekt Samantha iets wat ze eigenlijk helemaal niet wilde weten: een andere vrouw heeft jaren geleden beslag gelegd op Graysons hart. Is er nog wel ruimte voor haar?

Wat ik zo leuk vind aan de Flight & Glory serie is dat de personages blijven terug komen. In de delen leren we de personages steeds beter kennen en elk deel heeft toch weer een andere verhaallijn. Onverwacht is een van mijn favoriete delen uit de serie.

Holy shit. Wat deed deze jongen voor de kost – koeien doormidden buigen voor zijn ontbijt en ze vervolgens naar binnen werken?

In Onverwacht volgen we de mysterieuze Grayson en Sam. We kennen ze al vanuit de vorige delen én juist over dit koppel wou ik wat meer weten. Je valt midden in het verhaal, het is al snel duidelijk wat er gebeurd is wat ik erg fijn vind. We lezen het verhaal ook weer vanuit twee personages, Sam en Grayson. Dit maakt het boek ook zoveel beter, vooral aangezien Grayson een moeilijk personage is om te doorgronden. Rebecca Yarros weet je nieuwsgierig te houden gedurende het boek waardoor het wegleest als een trein. Wat ik ook een pluspunt vind is dat de liefde tussen Sam en Grayson zich rustig opbouwt en dat het zeker niet altijd zonneschijn is. Ze weet mooie, serieuze onderwerpen te verwerken in dit verhaal, op een luchtige manier waardoor het niet té zwaar wegleest. Hoewel de vorige boeken ook diepgang hadden vond ik dit verhaal net iets mooier door de band tussen Grayson en Sam. De vlotte schrijfstijl van Rebecca Yarros zorgt ervoor dat ik het boek in één dag heb verslonden, het lukte mij niet om het weg te leggen. De fijne personages, de chemie tussen Sam en Grayson maar ook de setting waarin het zich afspeelt zorgt ervoor dat je verslaafd raakt aan het boek. Keer op keer weet Rebecca toch wéér nieuwe, mooie personages neer te zetten die je hart weet te stelen.

In deel 1 leerden we Sam kennen. Hoe leuk is het dat dit boek vanuit haar is geschreven? Sam is lief, grappig maar vooral een doorzetter. Ze heeft een ontzettend groot doorzettingsvermogen wat ik heel mooi vond door het verhaal heen te zien. Ze geeft niet zomaar op en heeft ook de nodige klappen gehad (en gegeven). Grayson vind ik heel interessant, in het vorige deel vond ik hem heel mysterieus en ook in dit boek blijft dat aanwezig. Hij is gecompliceerd maar heeft echt een hart van goud. Als je eenmaal weet wat erachter schuilt begrijp je hem, ik vind dat dit wel een van de mooiste achtergrondverhalen is (tot nu toe in de serie). Hij heeft echt mijn hart weten te stelen. Een pluspunt aan de personages in de boeken van Rebecca Yarros is dat ze herkenbaar zijn, ze zijn realistisch en down-to-earth waardoor je snel een band krijgt. Er wordt voor mijn gevoel niks beter gemaakt dan dat het is, daar hou ik wel van.

Als er een handboek voor Grayson bestond, zou het geschreven zijn in een dood Aramees dialect en vervolgens in braille worden uitgebracht. Hij is onmogelijk.

Ik ben echt verslaafd aan deze serie, ik kan niet wachten om verder te lezen in de volgende delen! Ook dit deel heeft weer mooie onderwerpen; verdriet, liefde, gemis. Zo moeilijk om over deze serie een slecht punt te vermelden. Het krijgt van mij ⭐️⭐️⭐️⭐️/5 sterren.

Als je het boek zo geweldig vind, waarom krijgt het dan maar 4 sterren? In dit deel (net als in Onverminderd) wordt een OCD-grapje gemaakt wat voor mij echt not-done is. OCD is geen grap, het is een mentale ziekte die je leven op zijn kop zet.

Ik wil Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *