Lieke heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft leuke vriendinnen en haar eigen proeflokaal zit altijd bomvol. Wanneer de kans zich voordoet om haar onderneming uit te breiden, pakt ze die met beide handen aan. Maar dan wordt het pand waar ze haar oog op had laten vallen onder haar neus weggekaapt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt haar nieuwe buurman niet alleen een geduchte concurrent, maar ook nog eens een oude bekende te zijn.

Chef-kok Adam was Liekes eerste grote liefde, maar na hun breuk negen jaar geleden hebben ze elkaar niet meer gezien. Alsof dat niet ongemakkelijk genoeg is, worden ze ook nog eens gevraagd om samen de catering voor een bruiloft te verzorgen. In een impulsieve bui haalt Lieke Adam over om de handen ineen te slaan. Maar wanneer haar oude gevoelens weer in alle hevigheid terugkeren, moet ze zich afvragen: kunnen ze elkaar ooit weer volledig vertrouwen als zij hem niet kan vertellen welk geheim ze al jaren met zich meedraagt?

Vandaag is het mijn beurt in de blogtour van De tweede ronde van Iris Visser. Nadat ik heel enthousiast was over De eerste pagina kon ik niet wachten om in dit deel te beginnen!

“Wil je serieus zo beginnen, Adam? Wil je er nu bij gaan halen dat je van de gemeente gewoon tot tien uur ’s avonds door mag beunen, terwijl je weet dat ik mijn bedrijf niet fatsoenlijk kan runnen zolang jullie hier tekeer gaan als een stel nijlpaarden op anabolen?”.

De tweede ronde lezen we vanuit Lieke, die we al een beetje hebben leren kennen in het eerste deel. Opnieuw weet Iris Visser je interesse te wekken met de proloog waardoor je door wilt lezen. Door haar humoristische schrijfstijl verdwijn je gelijk in het boek, ik heb erg kunnen lachen om Lieke en haar uitspraken. Het leest zo vlot weg dat je het boek uitleest in één keer, bijna onmogelijk om weg te leggen. Ik vond het leuk om mij opnieuw in de Valentijnstraat te wanen, tussen Lieke en haar vriendinnen. Ook heel leuk om Karlijn en Stijn uit het eerste deel weer samen voorbij te zien komen! Lieke is een vurig personage die niet over haar heen laat lopen, heerlijk. Er is maar één minpunt: de boeken zijn veel te kort. We hebben meer nodig van Lieke en haar vriendinnen.

Met De tweede ronde laat Iris Visser je zwijmelen maar ook lachen. Ik kijk heel erg uit naar het derde deel! Het krijgt van mij 5 ⭐️

Ik wil Iris Visser en Harper Collins bedanken voor dit fijne recensie-exemplaar. Dit heeft verder mijn mening niet beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *